Tort spaniol cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul spaniol cu portocale este un tort gustos si apetisant, pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 oua
    • 150 gr zahar
    • 1/2 plic praf de copt
    • 1 portocala
    • 75 gr unt
    • 150 gr faina
    • 2 linguri lichior de portocale

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr ciocolata de menaj
    • 80 gr zahar
    • coaja rasa de la o portocala
    • 2 oua
    • 100 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • 2 portocale

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 2 ore

  1. Pentru blat se unge cu 20 gr de unt o forma de tort. Se rade fin coaja de la portocala, apoi se stoarce de suc. Se separa albusurile de galbenusuri, iar, separat se topeste restul de unt dupa care se lasa sa se racoreasca.
  2. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se incorporeaza treptat coaja rasa si zeama de la poertocala, faina si praful de copt cernute, apoi albusurile batute spuma tare, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartiede copt, si se coace 40 de minute, la foc moderat.
  3. Pentru crema, se topeste ciocolata la bain-marie, apoi se ia vasul de pe foc si se adauga zaharul, coaja rasa  de la jumatate  de portocala si albusurile. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
  4. Se taie blatul racit in doua foi pe orizontala si se insiropeaza cu lichior de portocale. Se unge primul blat cu un sfert din crema, se acopera cu al doilea blat si se imbraca tortul cu crema ramasa. Se pastreaza tortul a frigider 2 ore, apoi se serveste tortul decorat cu rondele subtiri de portocala.

Recomandari

Torturi