- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tort Tiramisu cu crema de branza este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile speciale din viata dvs.
Ingrediente
- 1 blat de tort de cacao
- 3 linguri de cafea solubila
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 500 gr mascarpone
- 200 gr smantana sau frisca nebatuta
- 50 gr cacao
- 200 ml apa calda
Instructiuni de preparare
- Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit.
- Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul. Se adauga branza mascarpone si smantana si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul.
- Se desface blatul in doua. Se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea (fata exterioara) si cealalta jumatatate cu restul de lichid (partea interioara). Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema. Pe deaspura se cerne cacao, folosind o sita mica.
- Tortul se tine la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi servit.