- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul bunicii este un tort delicios si apetisant, foarte aromat si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 7 oua
- 90 gr faina
- 2 linguri cacao
- 250 gr zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- 90 gr amidon alimentar
- cateva picaturi de esenta derom
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU DECOR:
- 400 gr ciocolata neagra
- 250 gr unt,la temperatura camerei
- 90 gr zahar
PENTRU SERVIT:
- 50 gr ciocolata neagra
- bombonele, dupa gust
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 porti
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 1 ora
- Pentru aluat, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga zaharul vanilat, faina, cacaua, esenta de rom si amidonul.
- Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in amestecul de faina, amestecand usor de jos in sus cu o spatula de lemn. Se imparte aluatul in doua si se coace fiecare foaie care 20 de minute, in forma de tort unsa cu putin ulei.
- Se bate frisca lichid pana se intareste si se asaza intre cele 2 blaturi, pastrand putina si pentru exterior.
- Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita pe foc si tortul se asaza pe platoul de servit. Se toarna glazura si, dupa ce se racoreste, se baga la frigider pentru o ora.
- Tortul bunicii se serveste cu ciocolata rasa si bombonele.