- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara in orice ocazie din viata dvs.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
PENTRU CREMA:
- 2linguri faina
- 100 gr ciocolata
- 250 gr margarina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 1 fiola esenta de rom
- 3 linguri zahar
PENTRU SIROP:
- 200 ml apa
- 1 fiola esenta de rom
- 4 linguri zahar
PENTRU DECOR:
- 200 gr ciocolata de menaj
- 200 ml frisca
- bombonele decorative
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12-14 portii
Timp de preparare 80 minute
Timp de coacere 30 minute
- Pentru prepararea blatului separi albusurile, pe care apoi le bati spuma cu putina sare. Mixezi galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,poi se amesteci albusurile batute spuma. Adaugi faina amestecata cu praful de copt, iar compozitia obtinuta o torni intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul incins 25-30 de minute, dupa care se scoate din cuptor, se lasa in forma 15 minute dupa care se rastoarna pe un gratar pana se raceste complet.
- Intre timp se prepara crema, pentru care se pun intr-o craticioara pe foc mic, ouale si zaharul, apoi se adauga laptele si faina, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu ciocolata si esenta de rom. Lasi crema sa se raceasca, apoi se incorporeaza in ea margarina la temperatura camerei.
- Pentru sirop, caramelizezi zaharul, apoi adaugi apa si o lasi sa dea in cateva clocote. Iei vasul de pe foc,lasi siropul sa se raceasca putin, apoi adaugi in el cateva picaturi de esenta de rom.Frisca o bati spuma tare, iar cicolata de menaj o topesti cu putina margarina si 50 ml de frisca lichida.
- Blatul racit il tai in doua foi pe orizantala si il umpli cu crema. Acoperi crema cu a doua foaie de blat,imbraci tortul in crema si il decorezi dupa preferinta fiecaruia. Inainte de a-l portiona si servi tortul se tine la frigider 2-3 ore pentru ca crema sa se intareasca.