- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul olandez este un tort aromat si usor de preprat, si pe care il puteti prepara cu orice fel de fructe doriti.
Ingrediente
- 500 gr visine fara samuri
- 1 lingura amidon
- 750 ml frisca lichida
- 20 gr gelatina alba
- 300 gr foitaj congelat
- 0 gr zahar
- 6 linguri zahar pudra
- 200 gr zahar pudra vanilinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10-12 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 45 minute
Timp de asteptare 5 ore
- Foitajul se decongeleaza la temperatura camerei. Se decupeaza 3 discuri rotunde de marimea formei de tort, apoi se coc acte 15 minute, pe dosul tavii stropit cu apa rece.
- Se scurg visinele de zeama si se amesteca cu zaharul si amidonul dizolvat in 2 linguri de apa. Se pun fructele pe foc intr-o craticioara si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
- Se mixeaza frisca lichida, pana se intareste. Se topeste gelatina in 150 ml de apa la bain-marie, apoi se amesteca cu frisca si se baga la frigider pentru 40 de minute.
- Se pune primul blat pe un platou, cu inelul formei de tort de jur-imprejur. Se intinde jumatate din compozitia de fructe, se acopera cu jumartate din frisca si tot asa pana cand se termina cu ultimul blat care se decoreaza cu frisca si visine. Tortul se baga la frigider pentru 6 ore, apoi se poate portiona si servi.