- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de sampanie este un tort aromat, specific sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10-12 portii
Timp de preparare 90 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 3 ore
-
Pentru blatul de biscuiti se faramitaza bicuitii intr-un prosop uscat de bucatarie. Se topeste untul, apoi se toarna caldut peste biscuitii faramitati. Se omogenizeaza amestecul, care apoi se intinde uniform in forma de tort. Se toarna peste blat jeleul de fructe,apoi se baga la frigider.
- Pentru celalalt blat, bati cele 6 albusuri cu putina sare, apoi se adauga treptat cele 6 linguri de zahar. Se adauga treptat uleiul, faina, zaharul vanilat si praful de copt. Se amesteca bine pana se obtine o crema groasa, care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul 35-40 de minute la foc mediu, iar cand este copt se scoate din cuptor si se lasa 10 minute in forma dupa acre se rastoarna pe un gratar sa se raceasca. Cand blatul este complet racit se taie in doua pe orizontala.
- Pentru crema se pune gelatina la inmuiat in 80 ml de apa rece. Se bat bine 2 galbenusuri cu zaharul, se toarna sampania, coaja rasa de portocala si gelatina( incalzita in prealabil ca sa se dizolve). Albusurile se bat cu putin zahar, apoi se mizeaza 250 gr de frisca lichida.
- Se amestec oate ingredientele: peste gabenusuri se pun albusurile,poi frisca, amestecand de jos in sus. Crema omogenizata se baga la frigider 30 de minute.
- Pentru asamblarea tortului se scoate de la frigider forma cu blatul de biscuiti si jeleul de fructe, peste care se asaza un blat de pandispan insiropat, se toarna crema de sampanie si frisca si se acopera cu celalalt blat de pandispan insiropat.
- Restul de frisca lichida se bate bine, apoi se decoreaza tortul. Tortul se decoreaza, dupa plac cu fulgi de ciocolata, bezele, sau orice doriti dvs.