Tort-amandina cu trufe de ciocolata si fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul-amandina cu trufe de ciocolata si fructe de padure este un tort aromat pe care trebuie sa il incercati.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 30 ml apa
    • 8 linguri faina
    • 6 oua
    • 25 ml ulei
    • 4 linguri cacao

    PENTRU SIROP:

    • 150 gr zahar
    • 1 fiola esenta de rom
    • 300 ml apa
    • 1 pliculet de cappuccino

    PENTRU CRMA:

    • 150 gr zahar pudra
    • 4 linguri cacao
    • 1/2 plic de gelatina
    • 250 gr margarina/unt
    • 300 gr fructe de padure
    • 3 linguri zahar

    PENTRU TRUFE:

    • 200 ml frisca lichida
    • 1 fiola esenta de rom
    • 200 gr ciocolata amaruie
    • 2 linguri lichior
    • cacao

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 90 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. Pentru prepararea blatului  se bat albusurile spuma cu putina sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, uleiul si apa, dupa care se amesteca cu albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula de jos in sus, usor, pana se incorporeaza ingredientele. Faina cernuta cu cacaua se adaugapeste amestecul de oua si se omogenizeaza usor, prin miscari de jos in sus.
  2. Se toarna compozitia intr-o forma de tort, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu 35 de minute, pana trece testul scobitorii. Cand blatul s-a copt se tine in forma 15 minute,apoi se rastoarna pe un gratar pana se raceste complet, moment in care se taie in doua foi, pe orizontala.
  3. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul si cu pliculetul de cappuccino cam 7 minute, dupa care se da deoparte sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga esenta de rom.
  4. Pentru prepararea cremei se mixeaza margarina cu zaharul pudra, iar cand crema devine albicioasa, se adauga pe rand galbenusurile, iar la final, cacaua. fructele de padure se amesteca cu zaharul si cu jumatate de pliculet de gelatina si se tin  pe foc 2-3 minute.
  5. Dupa ce compozitia s-a racit se intinde crema pe un blat insiropat se acopera cu al doilea blat si se acopera tortul cun o glazura de ciocolata cu lapte.
  6. Pentru prepararea trufelor, se pune frisca lichida intr-o craticioara, pe foc mic. Cand smantana s-a incalzit se adauga ciocolata rupta bucatele, lichiorul si esenta, amestecand pana cand se obtine o crema omogena. Se acopra craticioara cu o foile si se lasa 10 minute, dupa care se amesteca iarasi.
  7. Se lasa compozitia sa se intareasca cel putin 15 minute, in frigider. Cu o lingura se ia din compozitiesi se pune pe o hartie de copt pudrata cu cacao. Se fac bilute de ciocolata, care se baga apoi cu folia la congelator 20-25 de minute. Cu mainile pudrate de cacao se da fiecare biluta prin praf de cacao dupa care se decoreaza cu ele tortul.

Recomandari

Torturi