- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortuletul de ciocolata umplut cu cirese este un desert rafinat si delicios care va va face cu siguranta pacere sa il savurati.
Ingrediente
PENTRU TORTULET:
- 20 gr faina
- 100 gr ciocolata de menaj
- 80 gr unt
- 70 gr zahar
- 2 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 lingura de frisca lichida
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr dulceata de cirese
PENTRU DECOR:
- cirese
- frunze de menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata cu lapte si topeste-o la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet amestec-o cu dulceata de cirese. Intinde compozitia pe o placa metalica si bag-o in congelator.
- Bate ouale cu zaharul, apoi adauga faina. Topeste untul si ciocolata de menaj, apoi incorporeaza-le in compozitia de oua cu zahar si faina.
- Pune compozitia obtinuta intr-un pos si umple pana la jumatate 4 forme mici de tort. Infige in mijloc o bucata din foaia de ciocolata cu dulceata congelata, apoi umple formele pana sus. Pune formele intr-o tava de cuptor si coacele circa 10 minute in cuptorul incins.
- Scoate tortuletele din forma si deocreaza cu cateva cirese si frunze de menta.
Sfat:
aca folosesti frome mai joase, este indicat sa le umpli 2/3 cu compozitia de ciocolata si sa infigi in mijloc o bucata de ciocolata cu cirese congelata. In felul acesta, in timpul coacerii, ea va cadea in interior, fara a atinge insa fundul formei.