Tortulet de ciocolata umplut cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortuletul de ciocolata umplut cu cirese este un desert rafinat si delicios care va va face cu siguranta pacere sa il savurati.

Ingrediente

    PENTRU TORTULET:

    • 20 gr faina
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 80 gr unt
    • 70 gr zahar
    • 2 oua

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 lingura de frisca lichida
    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 100 gr dulceata de cirese

    PENTRU DECOR:

    • cirese
    • frunze de menta proaspata


Instructiuni de preparare

  1. Pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata cu lapte si topeste-o la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet amestec-o cu dulceata de cirese. Intinde compozitia pe o placa metalica si bag-o in congelator.
  2. Bate ouale cu zaharul, apoi adauga faina. Topeste untul si ciocolata de menaj, apoi incorporeaza-le in compozitia de oua cu zahar si faina.
  3. Pune compozitia obtinuta intr-un pos si umple pana la jumatate 4 forme mici de tort. Infige in mijloc o bucata din foaia de ciocolata cu dulceata congelata, apoi umple formele pana sus. Pune formele intr-o tava de cuptor si coacele circa 10 minute in cuptorul incins.
  4. Scoate tortuletele din forma si deocreaza cu cateva cirese si frunze de menta.

Sfat:

aca  folosesti frome mai joase, este indicat sa le umpli 2/3 cu compozitia de ciocolata si sa infigi in mijloc o bucata de ciocolata cu cirese congelata. In felul acesta, in timpul coacerii, ea va cadea in interior, fara a atinge insa fundul formei.

Recomandari

Torturi