- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Alivencile moldovenesti sunt foarte bune. Servite calde sau reci sunt satioase si gustoase, in acelasi timp.
Ingrediente
- 1 l lapte
- 500 gr branza de vaci
- 300 gr malai
- 250 ml smantana
- 50 gr faina
- 100 gr unt
- 5 oua
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase, iar cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
- Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 minute, apoi se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.