- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga cu branza in straturi este un aperitiv traditional din zona Moldovei pe care il puteti servi cald sau rece.
Ingrediente
- 1 kg malai
- 3 l de apa sau zer
- 200 gr branza de burduf
- 300 gr cas
- 250 gr urda
- 200 gr smantana
- sare
- 4 linguri cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o mamaliga din apa (sau zer) care ajunge la punctul de fierbere, malai proaspat cernut si o lingura cu sare. Cand puneti malaiul (in ploaie), amestecati fara intrerupere in ceaun pentru a uniformiza mamaliga. Faceti focul mic, lasati sa fiarba 10 minute, amestecati cu lingura sau melesteul miscand mana pe lateral, dar si de sus in jos. Lasati 15 min sa fiarba si mai amestecati de 2-3 ori.
- Ungeti o cratita (sau o forma de sticla) cu peretii inalti cu 2 linguri de unt. Puneti in forma un strat de mamaliga. imprastiati branza de burduf faramitata pe toata suprafata formei, acoperiti cu alt strat de mamaliga fierbinte.
- Al doilea strat este de urda faramitata peste care puneti bucatile mici de unt. Acoperiti cu alt strat de mamaliga. Acoperiti cu un strat subtire de mamaliga si, peste mamaliga puneti casul taiat felii subtiri. Puneti restul de unt si acoperiti cu alt strat de mamaliga.
- Turnati deasupra smantana, puneti forma in cuptorul fierbinte pentru 20 mm. Lasati focul mic.
- Serviti mancarea fierbinte, dupa ce ati taiat felii in raza si le-ati trecut pe farfurii.