- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de franzela si fructe in amestec este o budinca aperitiv dulce si aromata, al carei gust este mai intens cand este rece.
Ingrediente
- 1 franzela veche
- 4 oua
- 2 linguri cu unt
- 200 gr zahar
- 1 borcan cu compot
- 2 linguri cu pesmet
- 1 kg fructe de sezon: mere, pere, banane, smochine
- zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Taiati franzela felii de aceeasi grosime, asezati painea pe un fund de lemn si stropiti cu zeama de compot. Intoarceti feliile pe ambele parti si umeziti-le bine, apoi faramitati-le.
- Ungeti cu unt o forma de sticla sau o forma teflonata, asezati painea pe suprafata tavii.
- Spalati ouale, separati galbenusurile intr-un castron adanc si puneti deasupra lor jumatate din cantitatea de zahar. Frecati amestecul cu lingura de lemn, adaugati putina sare, continuati operatia pana se topeste zaharul. Puneti peste crema aceasta 1 lingura cu unt, adaugati restul de zahar si omogenizati invartind lingura intr-un singur sens.
- Curatati fructele de coaja si seminte, taiati-le romburi si amestecati cu crema. Bateti spuma albusurile, turnati peste crema si amestecati cu furculita de jos in sus.
- Rasturnati crema peste painea faramitata din tava. Puneti tava in cuptorul cald pentru 40 minute.
- Raciti budinca in tava, taiati cat este calduta, pudrata cu zahar sau cu zahar si scortisoara.
- Este buna de pe o zi pe alta.