- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu branza de vaci la cuptor sunt foarte usor de preparat si sunt cele mai bune daca le serviti reci.
Ingrediente
- 1 ou
- 12 linguri cu faina
- 500 ml lapte
- 200 ml apa rece
- sare
- 3 linguri cu ulei
- razatura de lamaie sau vanilie
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr branza dulce de vaci
- 2 linguri cu zahar
- 1 borcan cu marmelada de prune sau caise
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute+ 1 ora la rece
- Spalati oul si-l spargeti intr-un castron adanc, amestecati cu 3-4 linguri de faina proaspat cernuta, omogenizati, subtiati cu lapte turnat cate putin. Adaugati alte 3-4 linguri cu faina, omogenizati amestecul, subtiati cu laptele ramas.
- Procedati astfel pana cand terminati faina si laptele, adaugati sare si razatura de lamaie sau vanilie, apoi lasati aluatul la rece pentru 1 ora.
- Ungeti tigaia cu ulei, turnati un polonic de aluat, rumeniti clatita apoi o intoarceti si o rumeniti inca 1 minut.
- Scoateti pe platou. Umpleti clatitele cu marmelada sau gem de caise sau de prune, rulati, asezati clatitele in vas de sticla termorezistenta uns cu ulei si acoperiti-le cu branza de vaci. Presarati amestecul cu zahar si puneti vasul la cuptor pentru 20 minute. Serviti desertul cald.