Clatite cu branza de vaci la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele cu branza de vaci la cuptor sunt foarte usor de preparat si sunt cele mai bune daca le serviti reci.

Ingrediente

    • 1 ou
    • 12 linguri cu faina
    • 500 ml lapte
    • 200 ml apa rece
    • sare
    • 3 linguri cu ulei
    • razatura de lamaie sau vanilie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr branza dulce de vaci
    • 2 linguri cu zahar
    • 1 borcan cu marmelada de prune sau caise

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute+ 1 ora la rece

  1. Spalati oul si-l spargeti intr-un castron adanc, amestecati cu 3-4 linguri de faina proaspat cernuta, omogenizati, subtiati cu lapte turnat cate putin. Adaugati alte 3-4 linguri cu faina, omogenizati amestecul, subtiati cu laptele ramas.
  2. Procedati astfel pana cand terminati faina si laptele, adaugati sare si razatura de lamaie sau vanilie, apoi lasati aluatul la rece pentru 1 ora.
  3. Ungeti tigaia cu ulei, turnati un polonic de aluat, rumeniti clatita apoi o intoarceti si o rumeniti inca 1 minut.
  4. Scoateti pe platou. Umpleti clatitele cu marmelada sau gem de caise sau de prune, rulati, asezati clatitele in vas de sticla termorezistenta uns cu ulei si acoperiti-le cu branza de vaci. Presarati amestecul cu zahar si puneti vasul la cuptor pentru 20 minute. Serviti desertul cald.

Recomandari

Aperitive