- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de paine cu branza de vaci este o budinca aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1/2 franzela veche
- 250 gr branza de vaci
- marar tocat
- 500 ml lapte nefiert
- 3 oua
- 1 lingura cu unt
- sare
- 1 lingura cu zahar vanilinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Incalziti laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si rasturnati-l intr-o cratita mica, apoi bateti in lapte 1 ou.
- Taiati franzela felii si inmuiati in lapte fierbinte, apoi scurgeti in cana laptele ramas.
- Zdrobiti cu furculita franzela inmuiata si impartiti in 3 parti: 1 parte o amestecati cu cele 2 oua ramase, alta parte o amestecati cu branza de vaci, iar ceea ce v-a ramas amestecati cu marar tocat.
- Ungeti cu unt o forma mica de placinta, puneti in straturi cele 3 amestecuri si coaceti budinca 1/2 ora la foc potrivit.
- Cand budinca s-a rumenit, scoateti forma din cuptor, presarati deasupra ei zahar vanilinat si lasati sa se raceasca in tava 1/4 ora.
- Serviti budinca taiata felii cat timp este calda.