- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Andivele cu sos Bechamel este un aperitiv gustos, usor de preparat si energizant.
Ingrediente
- 500 gr andive (2-3 bucati)
- 3 linguri cu unt
- 3 linguri cu faina
- 200 ml lapte nefiert
- sare
- 1/2 lamaie
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati andivele de frunzele vestede, spalati sub jet de apa rece, asezati in vas emailat si acoperiti cu apa. Puneti 1 lingura cu unt si sare in vas si fierbeti acoperit 20 min la foc domol.
- Scoateti andivele pe un platou dupa ce le-ati scurs in sita. Stropiti cu zeama de lamaie.
- Faceti un sos Bechamel din: unt inmuiat pe foc mic (folositi un vas mic, emailat), amestecat cu faina pana cand devine pasta omogena. Subtiati cu lapte pus cate putin si amestecati cu lingura de lemn fara intrerupere. Lasati sa fiarba 10 minute dupa ce ati pus toate ingredientele, sarati si piperati. Turnati sosul cald peste andive.
- Serviti aperitivul cu sau fara paine.