- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Andivele in aluat este un aperitiv delicios, foarte raspandit in Asia. Aroma fina a andivelor, face ca acest preparat sa fie printre preferatele multor gurmanzi.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 10 gr drojdie
- 3 ou
- 500 gr andive
- 200 gr smantana
- 200 gr lapte
- 75 gr unt
- 250 gr cascaval ras
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se prepara un aluat din faina, drojdie inmuiata in lapte si crescuta, lapte, 25 gr unt topit, un ou si putina sare. Aluatul trebuie sa fie bine framantat, apoi se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca.
- Se unge o tava cu unt si se pudreaza cu faina. Se intinde o foaie din aluat cat tava si se mai lasa sa creasca, la loc caldut.
- Se curata andivele, se taie felii, se pun intr-o cratita cu 30 gr unt si se lasa pe foc pana cand andivele se inmoaie. Se amesteca ouale batute cu smantana, 200 gr cascaval ras, sare si piper.
- Se ia tava cu aluatul crescut, se asaza peste aluat andivele inmuiate, se toarna deasupra compozitia de smantana, se presara restul de cascaval ras si se introduce la cuptor pentru 20 de minute.