- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti cu orez este un preparat care se poate servi atat cald cat si rece, atat in zilele de post cat si cu o lingura de smantana deasupra.
Ingrediente
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 125 gr orez
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune orezul la fiert intr-o craticioara cu 375 ml apa( o parte orez la trei parti de apa). Intre timp taie ceapa si caleste-o doua minute in ulei incins pena devine aurie. Se adauga in tigaie jumatate de ardei rosu taiat cubulete. Cand orezul s-a fiert se amesteca cu legumele calite.
- Se taie ardeiul galben in jumatate si se curata de seminte si cotor. Se umple cele 3 jumatati de ardei cu compozitie de orez, se asaza intr-un vas termorezistent care se baga in cuptorul incin pentru 20 de minute.
- Cand sunt gata ardeii se servesc calzi sau reci decorati cu frunze de patrunjel verde.