Lichiu cu branza sarata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiul cu branza sarata este un fel de pizza romaneasca care se prepara cu diferite umpluturi, dupa preferinta.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • drojdie de bere (cat o nuca mica)
    • 2 linguri cu unt
    • 2 oua
    • 200 gr branza sarata
    • 200 ml lapte dulce
    • sare
    • malai

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cerni faina in castron adanc, adaugi drojdia de bere inmuiata cu lapte cald, un praf de sare si framanti un aluat taricel cu laptele incalzit. Cand aluatul se desprinde de pe mana, il lasi in frigider 2 ore sau in congelator 1 ora.
  2. Framanti aluatul din nou, intinzi foaie groasa, presari bucatele de unt (numai 1/2 din cantitate), impaturesti aluatul si-l lasi la rece (acelasi interval de timp). Intinzi iar foaie groasa, presari cu unt  de aluat, lasi iar la rece.
  3. Faci un amestec de branza sarata si oua, pe care il pui uniform peste foaia de aluat, intinsa pe lopata de lemn (pe care pui tavile ca sa fie randuite in cuptor). Asezi foaia de aluat pe malai presarat in cuptor sau pe foi de hrean. Este gata cand amestecul de branza si ou s-a rumenit bine. Servesti lichiul cald, taiat felii mari, cu vin rosu.

Recomandari

Aperitive