Budinca de caise din compot

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de caise din compot este un preparat pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare sau la desert.

Ingrediente

    • 3 chifle
    • 50 gr unt
    • 75 gr zahar
    • 3 galbenusuri
    • 100 gr alune rasnite
    • 1 lingurita cacao
    • 4 linguri lichior de caise
    • 500 gr caise din compot
    • 1 lingura unt pentru uns

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa la scurs.
  2. Se bate untul spuma cu zaharul intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine.
  3. Se amesteca chiflele, alunele si cacaua cu crema de unt si lichiorul, apoi se amesteca. intr-un castron se bat cele 3 albusuri spuma tare si se incorporeaza delicat in crema.
  4. Se unge o terina cu unt, se pune compozitia si se acopera cu caisele din compot. Se introduce terina in cuptorul cald si se tine la copt 30 de minute.

Recomandari

Aperitive