- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de caise din compot este un preparat pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare sau la desert.
Ingrediente
- 3 chifle
- 50 gr unt
- 75 gr zahar
- 3 galbenusuri
- 100 gr alune rasnite
- 1 lingurita cacao
- 4 linguri lichior de caise
- 500 gr caise din compot
- 1 lingura unt pentru uns
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa la scurs.
- Se bate untul spuma cu zaharul intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine.
- Se amesteca chiflele, alunele si cacaua cu crema de unt si lichiorul, apoi se amesteca. intr-un castron se bat cele 3 albusuri spuma tare si se incorporeaza delicat in crema.
- Se unge o terina cu unt, se pune compozitia si se acopera cu caisele din compot. Se introduce terina in cuptorul cald si se tine la copt 30 de minute.