Sufleu cu lichior

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul cu lichior este foarte aromat si gustos, fiind un aperitiv foarte indragit de multi oameni.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 200 ml lapte
    • 80 gr zahar
    • 2 linguri faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 150 ml lichior de portocale

Instructiuni de preparare

  1. lntr-o craticioara se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se pune craticioara pe foc moale, pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga 100 gr de lichior si albusurile batute spuma tare.
  2. Se toarna compozitia intr-o forma Jena bine unsa cu unt si faina, se pudreaza cu zahar si tine in cuptor 30 de minute. inainte de a servi se stropeste cu restul de lichior si se flambeaza.

Recomandari

Aperitive