- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul cu lichior este foarte aromat si gustos, fiind un aperitiv foarte indragit de multi oameni.
Ingrediente
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 80 gr zahar
- 2 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 150 ml lichior de portocale
Instructiuni de preparare
- lntr-o craticioara se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se pune craticioara pe foc moale, pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga 100 gr de lichior si albusurile batute spuma tare.
- Se toarna compozitia intr-o forma Jena bine unsa cu unt si faina, se pudreaza cu zahar si tine in cuptor 30 de minute. inainte de a servi se stropeste cu restul de lichior si se flambeaza.