- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de fructe este un preparat gustos si aromat cu care puteti pacali usor chiar si cei mai mofturosi copii.
Ingrediente
- 400 gr zahar
- 200 ml apa
- vanilie
- 300 gr pulpa de fructe( obtinuta din 1 kg de caise foarte coapte)
- 8 albusuri
- 2 linguri zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Caisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure.
- Se face un sirop foarte bine legat din zahar si apa, se adauga in sirop piureul de caise si se amesteca bine.
- Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in piureul de caise. Se tapeteaza cu unt si pesmet o forma, se pune in ea compozitia si se pune in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.
- Cand sufleul a crescut si s-a copt, se scoate forma din cuptor, se pudreaza sufleul cu zahar si se serveste fierbinte.