Sufleu cu migdale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul cu migdale este mai gustos daca il serviti caldut, astfel aromele sunt surprinse din plin.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 200 gr migdale
    • 100 gr faina
    • 100 gr unt
    • 6 oua
    • 150 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit. Se acopera cu un capac si se tine vasul la caid 2 ore, ca sa se faca o infuzie. Se strecoara laptele prin tifon si se stoarce foarte bine ca sa iasa gustul de migdale si se pune intr-o cratita.
  2. Cu laptele astfel parfumat se desface faina si se pune cratita pe foc. Se lasa laptele la foc mic pana fierbe faina si se ingroasa bine amestecul.
  3. Se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza in unt galbenusurile, pe rand, si se freaca bine. Se toarna laptele peste crema de unt cu galbenusuri si se amesteca pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozitie.
  4. Se tapeteaza o forma cu unt si pesmet, se pune compozitia in forma si se coace sufleul in cuptorul caid, timp de 25 de minute. Cand sufleul a crescut si s-a rumenit, se scoate forma din cuptor si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive