Bilute de pui picante

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste bilute picante de pui, poate fi un aperitiv de mare efect la o masa alaturi de cei dragi. Daca nu doriti sa fie picante folositi boia dulce pentru o aroma dulceaga.

Ingrediente

    • 1 piept de pui
    • 1 ceapa
    • parmezan sau cascaval
    • patrunjel verde
    • 2 atei de usturoi
    • 50 gr orez
    • 1 ardei kapia
    • 2 linguri smantana groasa
    • boia de ardei
    • piper macinat
    • sare
    • frunze de ruccola
    • salata verde

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe pieptul de pui in apa cu putina sare, se scurge zeama, se indeparteaza oasele si se da prin masina de tocat.
  2. Separat, se fierbe orezul in apa cu sare, se strecoara si se amesteca cu acrne tocata de pui. Se aduaga ceapa tocata marunt, ardeiul curata de seminte si taiat cubulete mici, patrunjel verde tocat marunt, usturoiul zdrobit, smantana, sare si piper, dupa gust. Se amesteca cu atentie toate ingredientele, apoi din compozitia obtinuta se modeleaza intre palme bilute care se tavalesc prin parmezan sau cascaval ras si se asaza pe un platou decorat cu frunze de salata verde si de ruccola. Se pudreaza deaspra cu boia de ardei si se servesc.

Recomandari

Aperitive