- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de cartofi sunt delicoase reci ca aperitive chiar si daca se servesc a doua zi.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- 3 linguri cu pesmet
- patrunjel tocat
- 3 linguri cu faina
- 200 ml ulei
- sare
- 1 felie de franzela
- piper macinat
- 1 lingura cu bulion
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se spala cartofii, se pun la fiert in apa calda cu sare, se scot dupa 30 de minute, se curata si se trec pe razatoarea mare.
- Se curata morcovii de coaja, se spala si se trec pe razatoarea mica, se amesteca omogen cu cartofii si cu ceapa tocata marunt Daca amestecul nu este tare, se adauga si o felie de franzela bine faramitata. Se adauga sare, piper macinat, patrunjel tocat, 1 lingura cu bulion de rosii si pesmet, apoi se framanta amestecul, se face un sul gros care se pune pe planseta infainata, se taie felii groase de 2 cm care se rotunjesc cu mana infainata si se prajesc in ulei fierbinte.
- Chiftelele se scot pe servetele de hartie, se trec pe platou mare, se servesc calde sau reci, cu legume crude sau murate.