Chiftele de cartofi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de cartofi sunt delicoase reci ca aperitive chiar si daca se servesc a doua zi.

Ingrediente

    • 1,5 kg cartofi
    • 2 morcovi mari
    • 2 cepe
    • 3 linguri cu pesmet
    • patrunjel tocat
    • 3 linguri cu faina
    • 200 ml ulei
    • sare
    • 1 felie de franzela
    • piper macinat
    • 1 lingura cu bulion

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6-8 persoane

  1. Se spala cartofii, se pun la fiert in apa calda cu sare, se scot dupa 30 de minute, se curata si se trec pe razatoarea mare.
  2. Se curata morcovii de coaja, se spala si se trec pe razatoarea mica, se amesteca omogen cu cartofii si cu ceapa tocata marunt Daca amestecul nu este tare, se adauga si o felie de franzela bine faramitata. Se adauga sare, piper macinat, patrunjel tocat, 1 lingura cu bulion de rosii si pesmet, apoi se framanta amestecul, se face un sul gros care se pune pe planseta infainata, se taie felii groase de 2 cm care se rotunjesc cu mana infainata si se prajesc in ulei fierbinte.
  3. Chiftelele se scot pe servetele de hartie, se trec pe platou mare, se servesc calde sau reci, cu legume crude sau murate.

Recomandari

Aperitive