Briose de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele de cartofi este un preparat pe cat de delicios pe atat de minutat, deoarece ele se pot servi atat ca aperitiv sau gustare cat si ca desert, alaturi de o dulceata delicioasa.

Ingrediente

    • 750 gr cartofi
    • 2 oua
    • 300 gr faina
    • 25 gr unt
    • 10 gr drojdie
    • 170 ml lapte proaspat
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu unt, lapte, drojdia inmuiata in lapte, sare, faina si galbenusurile de ou si se framanta, adaugand la final albusurile de ou batute spuma. Se framanta din nou si se lasa la loc cald sa creasca
  2. Se modeleaza un numar de cercuri mari si acelasi numar de cercuri dar mai mici. Se asaza cercurile mari intr-o tava si pe fiecare se pune cate un cerc mai mic, lipind usor.
  3. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa 30 de minute, la foc moderat, sa se rumeneasca.

Recomandari

Aperitive