Caltabosi-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caltabosul este un aperitiv de iarna, specific sarbatorilor de Craciun!

Ingrediente

    • 1 bucata carne grasa de porc
    • 3 cepe mari
    • 100 gr stafide
    • 2 linguri untura
    • 1 lingura orez
    • coriandru
    • 1 lingurita boia de ardei
    • 3 linguri bulion
    • cateva boabe de ienibahar
    • 100 ml zeama de oase
    • foi de dafin
    • 1 lingurita zahar
    • piper
    • sare
    • mat de porc

Instructiuni de preparare

  1. Se taie carnea cu satarul, se adauga ceapa calita in untura, sarea, piperul, coriandrul, orezul, stafidele si zeama de oase.
  2. Matul de porc se razuie cu cutitul, se spala bine cu apa rece si se umple cu amestecul de carne fara a fi indesat prea tare. La capat nu se leaga, ci se inchide cu capatul matului ramas neumplut (care se impinge inauntru). Se inteapa cu acul din loc in loc, pentru ca sa nu plesneasca in timpul fierberii. in apa in care fierbe se pun dafin, boia, bulion, zahar si ienibahar.
  3. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, cam un ceas. Se mananca fierbinte, cu sosul in care a fiert, alaturi si de un pahar de vin rosu.

Recomandari

Aperitive