- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de legume cu ciuperci trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, apetisante si usor de preparat.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 oua
- 150 gr untura
- 550 gr cartofi
- 1 radacina de patrunjel
- 250 gr ciuperci
- 50 gr branza de vaci
- 2 linguri faina
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat.
- Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se prajesc in untura, se scurg si se dau si ele prin masina de tocat, dupa care se amesteca, intr-un castron, cu legumele, ouale, faina, branza, sare si piper dupa gust.
- Se modeleaza chiftelutele, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa, pe ambele parti. Cand sunt gata se scot pe un servet absorbant pentru a se scurge surplusul de grasime, dupa care se pot servi.