- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca doriti un aperitiv deosebit cu care sa va surprindetii invitatii, atunci este momentul pentru minunatele blintze cu somon afumat.
Ingrediente
- 70 gr faina
- 40 gr faina de hrisca
- 1 lingurita zahar
- ¼ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 2 oua
- 125 ml lapte
- 50 gr unt, topit
- 125 ml smantana fermentata
- un varf de sare
- piper proaspat macinat
- 1 legatura arpagic sau marar proaspat, tocat
- 220 gr somon afumat
Instructiuni de preparare
- Amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul intr-un castron. Intr-un alt castron bateti galbenusul si adaugati laptele. Bateti albusul de ou si incorporati-l in amestec. Adaugati unt si amestecati pana cand compozitia devine omogena.
- Ungeti cu untul topit o tigaie si incalziti-o pe aragaz. Adaugati 1 ½ lingurite din amestecul pentru blintze in tigaie, lasand un spatiu de cativa centimetri. Lasa?i pana se formeaza bule la suprafata, timp de 1-2 minute, intoarceti si mai lasa?i 1 minut. Ungeti tigaia cu unt de fiecare data inainte de a turna compozitia in tigaie.
- Pentru umplutura, amestecati smantana, sarea, piperul si arpagicul. Puneti o lingurita din aceasta umplutura pe fiecare clatita si adaugati o felie subtire de somon.