Budinca cu fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca cu fistic este un desert cu arome orientale, foarte aromat si gustos, atat la micul dejun cat si la gustarea de dupa-amiaza.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 200 gr zahar pudra
    • 5 oua
    • 50 gr unt
    • 100 gr fistic rasnit
    • 1 lingura rom
    • 1 lingura esenta de fistic
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu zaharul si esenta de fistic intr-un vas pus in bain-marie, fara sa fiarba, ca sa fie moale untul. Se incorporeaza galbenusurile pe rand, frecand bine pentru a obtine o crema spumoasa.
  2. Se scoate vasul din apa calda si se adauga albusurile batute spuma tare, amestecand usor, ca sa nu se lase albusul si sa se omogenizeze crema.
  3. Se incorporeaza fisticul si romul. Se pune compozitia in forma tapetata si se coace la foc moderat, timp de 40 de minute. Se scoate din cuptor si se stropeste cu rom.

Recomandari

Aperitive