- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca cu fistic este un desert cu arome orientale, foarte aromat si gustos, atat la micul dejun cat si la gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 5 oua
- 50 gr unt
- 100 gr fistic rasnit
- 1 lingura rom
- 1 lingura esenta de fistic
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu zaharul si esenta de fistic intr-un vas pus in bain-marie, fara sa fiarba, ca sa fie moale untul. Se incorporeaza galbenusurile pe rand, frecand bine pentru a obtine o crema spumoasa.
- Se scoate vasul din apa calda si se adauga albusurile batute spuma tare, amestecand usor, ca sa nu se lase albusul si sa se omogenizeze crema.
- Se incorporeaza fisticul si romul. Se pune compozitia in forma tapetata si se coace la foc moderat, timp de 40 de minute. Se scoate din cuptor si se stropeste cu rom.