Budinca de alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de alune este aperitivul perfect atunci cand doriti sa surprindeti cu un preparat aromat si gustos.

Ingrediente

    • 200 gr alune prajite si rasnite
    • 8 oua
    • 200 gr zahar pudra
    • 150 gr unt
    • 1 lingura faina
    • coaja rasa de lamaie
    • 100 gr sos de ciocolata
    • 150 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza alunele, faina si albusurile batute spuma tare.
  2. Se toarna amestecul in forma tapetata si se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 70 de minute.
  3. Coapta, budinca se rastoarna pe un platou si se unge cu sos de ciocolata si frisca.

Recomandari

Aperitive