- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii afumati si uscati trebuia sa ii incercati de Craciun sau ori de cate ori doriti un carnat de casa aromat si gustos.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata de porc
- 1 kg carne tocata de vita
- 500 gr slanina
- 2 linguri rase de sare
- 2 gr silitra
- piper macinat
- usturoi
- boia iute de ardei rosu
- 175 mlapa calda
- mate subtiri de porc
Instructiuni de preparare
- Se curata carnea de pielite si tendoane, se da prin masina de tocat de doua ori, se amesteca intr-un vas mai mare carnea de porc cu cea de vita, se adauga: sare, piper, silitra, usturoi, boia iute si apa calduta
- Se framanta amestecul, se umplu carnatii folosind masina de tocat la care se monteaza o teava de metal inox sau o forma speciala de carnati. Matele se leaga la un capat pentru a putea manui tocatura Se lucreaza cu atentie ca sa nu se rupa.
- Cand operatia s-a terminat, carnatii se pun pe un bat gros si se lasa la zvantat cateva zile dupa care se pun la fum rece.