Carnati oltenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii oltenesti sunt aromati si putin picanti, ideali atat ca aperitiv cat si la prepararea multor mancaruri.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc slaba
    • sare
    • usturoi
    • cimbru
    • 1 pahar zeama de carne
    • mate subtiri bine curatate

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca, folosind un cutit sau o secure ascutita, carnea de porc, se amesteca peste aceasta condimentele, se sareaza dupa gust si se subtiaza amestecul cu zeama de carne (calduta).
  2. Se spala matele cu atentie, se tin in apa cu otet, se limpezesc in mai multe ape reci apoi se umplu cu carne. Se pun la rece 2 zile dupa care se pun la afumat.
  3. Carnatii oltenesti se pastreaza in camara rece si bine aerisita.

Recomandari

Aperitive