- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii de sange- Blutwurst sunt recunoscuti pentru gustul dulceag si aroma fina.
Ingrediente
- 1 kg carne cu grasime
- 1 pahar cu sange
- plamani
- inima
- rinichi
- sorici
- sare
- condimente
Instructiuni de preparare
- Se toaca, folosind o secure ascutita, carnea.Se pune in vas adanc, se adauga tocatura din plamani, inima, rinichi, se completeaza cu: sorici tocat mare, sare si condimente dupa gust.
- Se omogenizeaza amestecul, se adauga 1 pahar cu sange care s-a pastrat cu sare (la rece), se omogenizeaza din nou si se umplu carnatii. Se folosesc mate de porc.
- Cand sunt gata, carnatii se pun in apa fierbinte si se tin pe marginea plitei 1/4 ora. Se pune vasul pe foc mic si se fierb 30 minute timp in care se inteapa carnatii cu furculita ca sa se scurga surplusul de
apa si grasime.
- Se scot si se racesc, apoi se pastreaza la rece.