- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu branza rasa este un preparat pe care il poti servi ca aperitiv, ca garnitura sau chiar si ca fel principal.
Ingrediente
- 1 conopida mijlocie
- 200 gr telemea
- 3-4 linguri cu unt
- crutoane de paine
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli conopida, o asezi pentru 1 ora in apa sarata,apoi o speli din nou si o fierbi 15 minute intr-un vas mare in care ai pus apa multa. Asezi conopida numai cand apa da in clocot, o scoti cand s-a inmuiat si o scurgi in sita.
- In tava de friptura pui 1 lingura cu unt si un strat subtire de telemea rasa. Cureti conopida de cotor si de frunze, o asezi in tava, razi deasupra telemeaua care ti-a ramas si pui la cuptor pentru 15 minute.
- Cand este putin rumena, este gata si o stropesti cu unt fierbinte numai dupa ce ai asezat conopida pe platou mare si ai inconjurat-o cu crutoane rumenite in unt, pe care le obtii din felii de paine uscata, taiate romburi sau patrate si puse pe rand in unt cald.