Coltunasi cu ceapa calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coltunasii cu ceapa calita au o aroma pe care nu o vei uita prea usor deoarece au o tenta dulce dar totusi sunt deliciosi.

Ingrediente

    • 2 oua
    • 250 gr  faina cernuta
    • 1 galbenus
    • sare
    • apa calda
    • 1 ceapa mare
    • boia de ardei (dulce si iute, in amestec)
    • 2-3 linguri cu ulei
    • marar tocat
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un aluat de coltunasi pe care-l lasi sa se odihneasca atat cat faci umplutura.
  2. Toci ceapa marunt si o calesti in 2-3 linguri cu ulei. Cand devine transparenta, o amesteci cu boia de ardei, sarezi dupa gust si adaugi marar tocat. Omogenizezi si lasi 10 minute sa se racoreasca, apoi adaugi un galbenus de ou si piper, amesteci bine.
  3. Intinzi foaia, faci patrate, umpli si lipesti marginile.
  4. Fierbi coltunasii  la foc domol in apa care a stat din clocot, scoti cand s-au ridicat la suprafata apei, lasi sa se scurga si servesti coltunasii fierbinti. Cu vin nou sau un vin vechi, demisec.

Recomandari

Aperitive