- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu ceapa calita au o aroma pe care nu o vei uita prea usor deoarece au o tenta dulce dar totusi sunt deliciosi.
Ingrediente
- 2 oua
- 250 gr faina cernuta
- 1 galbenus
- sare
- apa calda
- 1 ceapa mare
- boia de ardei (dulce si iute, in amestec)
- 2-3 linguri cu ulei
- marar tocat
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat de coltunasi pe care-l lasi sa se odihneasca atat cat faci umplutura.
- Toci ceapa marunt si o calesti in 2-3 linguri cu ulei. Cand devine transparenta, o amesteci cu boia de ardei, sarezi dupa gust si adaugi marar tocat. Omogenizezi si lasi 10 minute sa se racoreasca, apoi adaugi un galbenus de ou si piper, amesteci bine.
- Intinzi foaia, faci patrate, umpli si lipesti marginile.
- Fierbi coltunasii la foc domol in apa care a stat din clocot, scoti cand s-au ridicat la suprafata apei, lasi sa se scurga si servesti coltunasii fierbinti. Cu vin nou sau un vin vechi, demisec.