- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu carne sunt gustosi atat calzi cat si reci dar la fel de gustosi sunt si daca ii serviti a doua zi la micul dejun.
Ingrediente
- 2 oua
- 250 gr faina proaspat cernuta
- 2 galbenusuri
- sare
- apa calda
- 200 gr rasol fiert
- 1 ceapa
- piper macinat
- coriandru
- maghiran sau marar tocat
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat de coltunasi din faina proaspat cernuta (ca s-o aerisesti si aluatul sa iasa pufos), 2 oua intregi si 2 albusuri, un praf de sare si apa calda cat incape in 2 jumatati de ou. Framanti aluatul pana cand se desprinde de pe mana, lasi deoparte.
- Toci marunt carnea fiarta si o calesti in ulei, impreuna cu o ceapa tocata. Cand s-a inmuiat ceapa, tragi cratita de pe foc, lasi 15 minute sa se raceasca, condimentezi, apoi adaugi galbenusurile si omogenizezi.
- Intinzi foaie de aluat subtire, tai patrate, asezi pe jumatate de foaie amestec de carne, lipesti cele doua triunghiuri obtinute si fierbi coltunasii in apa, la foc moale. Scoti coltunasii cand se ridica la suprafata si-i scurgi, ii servesti fierbinti.