- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de clatite cu spanac trebuie sa o incercati daca va raman clatite, pentru este o gustare delicioasa, dar poate fi si un mic dejun energizant.
Ingrediente
- clatite
- 1 lingura smantana
- sare
- 200 ml lapte
- 1 kg spanac prospat
- 1 lingura faina
- 1 ou
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se spala bine spanacul, apoi se opareste cateva minute in apa cu sare. Se scurge spanacul de apa si se amesteca cu 1 lingura de faina, smantana, pesmet si 100 ml de lapte si 25 gr de unt, apoi se pune iarasi pe foc pana scade de tot.
- Intr-un vas termorezistent uns cu unt se asaza cate o clatita si cate un strat de spanac, apoi iar o clatita si iarasi spanac, repetand straturile pana se umple forma, avand grija ca ultimul strat sa fie clatita. Se bate oul cu restul de lapte, se toarna peste ultima clatita, apoi se introduce vasul in cuptorul incins si se lasa sa se coaca 15 minute, la foc mic.