- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile de cartofi sunt foarte gustoase, ele putand fi servite atat ca aperitiv cat si ca desrt.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 4 linguri faina
- 2 linguri unt
- sare
- 2 oua
- 2 linguri gris
- pesmet
Instructiuni de preparare
- Se fierb acrtofii in coaja, se curata si se dau prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu faina, grisul, ouale si se framanta bine.
- Se pune intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Aluatul framantat se face sul, se taie cate o felie, se modeleaza in forma ovala si se pun in oala cu apa care clocoteste.
- Cand gogoselele sunt gata fierte, se scot cu lingura cu gauri pe o farfurie mare si se toarna peste ele pesmet rumenit in unt, apoi se pot servi.