- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de curmale este o budinca aperitiv cu arome orientale, foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 500 gr curmale
- 100 gr rom
- 200 gr stafide
- 250 gr piscoturi
- 100 gr zahar
PENTRU CREMA:
- 2 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 250 gr nuci macinate
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se scot samburii din curmale, se fin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita.
- Se tapeteaza o forma cu piscoturi. Se pune un strat de piure de curmale, unul de stafide, un strat de piscoturi si tot asa, alter¬nand, pana se termina ingredientele.
- Se face o crema din nucile rasnite care se amesteca cu ouale, galbenusurile, zaharul, untul, laptele, albusurile batute spuma si smantana. Se toarna crema peste fructe si se coace, in bain-marie, timp de 60 de minute. Budinca se serveste calda.