- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Omleta cu crutoane etse un preparat banatean care se serveste la micul dejun, si care poate fi imbunatati cu ardei gras sau felii de sunca.
Ingrediente
- 6 felii paine mai veche
- piper macinat
- 12 oua
- 150 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Painea se taie in cubulete de marime potrivita. Se incinge un sfert din cantitatea de unt intr-o tigaie si se rumenesc cubuletele obtinute dintr-o felie de paine.
- Intre timp, se bat bine 2 oua intr-o farfurie, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se toarna peste crutoanele de paine. Se lasa sa se rumeneasca omleta, apoi se intoarce pe partea cealalta.
- a fel se procedeaza si pentru celelalte 5 portii. Se servesc calde, dupa preferinte, cu salata de rosii, cu branza rasa deasupra, sau presarate cu verdeata tocata.