Lebar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lebarul este un preparat banatean, specific sarbatorilor de Craciun si care se prepara mai ales din porcul proaspat sacrificat.

Ingrediente

    • 350 gr rinichi e porc
    • 900 gr ceafa de porc
    • 600 gr ficat de porc
    • 600 gr slanina de porc
    • 350 gr carne de la capatana porcului
    • maghiran
    • 150 gr ceapa prajita
    • ienibahar
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe ficatul impreuna cu slanina si se toaca foarte marunt. Rinichii, ceafa si carnea de la capatana se fierb si se toaca la marime mijlocie.
  2. Se amesteca toata tocatura si se adauga ceapa prajita, piper macinat,maghiran, 5-6 boabe de ienibahar si se potriveste de sare. Tocatura se pune intr-un mat mai gros, se inteapa din loc in loc si se fierbe 45 de minute la foc foarte mic, ca sa nu dea in clocot.
  3. Se raceste lebarul in apa rece, apoi se preseaza cu un tocator si o greutate, pentru a-l aplatiza si se serveste ca atare.

Recomandari

Aperitive