- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lebarul este un preparat banatean, specific sarbatorilor de Craciun si care se prepara mai ales din porcul proaspat sacrificat.
Ingrediente
- 350 gr rinichi e porc
- 900 gr ceafa de porc
- 600 gr ficat de porc
- 600 gr slanina de porc
- 350 gr carne de la capatana porcului
- maghiran
- 150 gr ceapa prajita
- ienibahar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierbe ficatul impreuna cu slanina si se toaca foarte marunt. Rinichii, ceafa si carnea de la capatana se fierb si se toaca la marime mijlocie.
- Se amesteca toata tocatura si se adauga ceapa prajita, piper macinat,maghiran, 5-6 boabe de ienibahar si se potriveste de sare. Tocatura se pune intr-un mat mai gros, se inteapa din loc in loc si se fierbe 45 de minute la foc foarte mic, ca sa nu dea in clocot.
- Se raceste lebarul in apa rece, apoi se preseaza cu un tocator si o greutate, pentru a-l aplatiza si se serveste ca atare.