- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele la gratar sunt delicioase, perfecte cu sos de maioneza cu usturoi si marar.
Ingrediente
- 4 vinete taiate pe lung
- 1 lingura cu mustar
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper
- 200 ml suc de rosii indulcit
- marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli vinetele, indepartezi cozile, le tai pe lung. Le dai sare, le lasi 1 ora cu o greutate deasupra. Le speli iar, le usuci in prosop, le ungi cu ulei, apoi cu mustar si le pui pe gratar, direct pe jar sau in cuptorul aragazului, cu o tava cu apa dedesubt. Intorci des ca sa nu se arda si sunt gata cand s-au inmuiat bine.
- Asezi vinetele pe platou, le acoperi cu suc de rosii putin indulcit si piperat dupa gust. Servesti cald, cu paine proaspata.