- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca doriti un aperitiv exotic dar totusi simplu de preparat cu care sa impresionati invitatii, scoicile umplute sunt solutia perfecta.
Ingrediente
- 2 1/2 linguri faina
- 3 linguri pesmet
- 10 scoici
- 4 buc arpagic
- 1 frunza de dafin
- 100 gr unt
- 1 ou
- 100 gr cascaval ras
- 100 gr ciuperci
- 300 m vin alb
- 1 crenguta cimbru
- hatmatuchi
- patrunjel verde
- 100 ml supa
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se pun scoicile la caldura in cuptor ca sa se deschida, apoi se scot din cochilii si se spala foarte bine in multa apa ca sa nu mai ramana nisip.
- Se taie si se arunca partea neagra de la scoici, iar restul se fierb in apa in care s-a pus vinul, arpagicul taiat feliute, verdeata, foaia de dafin, sare si putin piper.
- Se inabusa ciupercile intr-o cratita pe foc, in 200 ml apa si 50 gr de unt, apoi ciupercile se toaca marunt. Carnea scoicilor dupa ce a fiert in vin se scoate si se taie marunt.
- Se face un sos din 50 gr de unt, faina si 100 ml zeama strecurata in care au fiert scoicile, se adauga un galbenus de ou, sare si piper.
- Sosul obtinut se amesteca intr-o cratita pe foc cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umple cu compozitia obtinuta cochiliile spalate.
- Se asaza scoicile umplute intr-un vas termorezistent la caldura, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.