Scorlodea de raci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti o delicatesa culinara care sa nu va faca sa stati mult timp in bucatarie, atunci pueti prepara scorlodea de raci. Delicioasa si apetisanta va va incanta pe loc.

Ingrediente

    • 15 buc raci
    • 1 felie de paine
    • ulei
    • boabe de piper
    • 30 de nuci
    • 1 catel de usturoi
    • 1 foaie de dafin
    • sare
    • 1 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. racii, bine spalati in multa apa, se pun sa fiarba intr-o oala cu apa clocotita in care s-a pus si catelul de usturoi tocat feliute, foaia de dafin, cateva boabe de piper si putina sare.
  2. Se curata nucile si se piseaza bine, dupa care se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa in acre au fiert racii si apoi stoarsa. Se freaca bine compozitia cu lingura de lemn, adaugand treptat ulei, pana se leaga ca o pasta. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie amestecand energic.
  3. Pasta obtinuta se asaza pe un platou rotund si  imprejur se pun coditele de raci, dupa care se poate servi.

Recomandari

Aperitive