Mere umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele umplute sunt numai bune atunci cand doriti un desert dulce si aromat.

Ingrediente

    • 4 mere mari
    • 50 gr unt
    • 4 linguri lichior de mere
    • 4 linguri miere de albine
    • 2 banane
    • 4 linguri frisca lichida
    • 100 gr frisca
    • 2 galbenusuri
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 2 lamai

Instructiuni de preparare

  1. Se taie un capacel in partea de sus a merelor si se scobeste miezul cu grija ca sa nu se sfarame. Se stropesc in interior si pe deasupra cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze si se pun la rece.
  2. Separat, bananele, pulpa de mere, smantana dulce, galbenusurile, scortisoara macinata si zeama de lamaie se bat cu mixerul pana se transforma intr-un piure fin.
  3. La sfarsit, se incorporeaza, treptat, frisca. in fiecare mar se adauga cate 1 lingura de lichior si putin unt. Se introduc la cuptor si se rumenesc usor, nu se tin prea mult, ca sa nu se scofalceasca.
  4. Compozitia de banane se va pune dupa ce merele s-au racit.

Recomandari

Aperitive