Mere umplute- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste mere umplute trebuie sa le incercati pentru ca sunt delciioase, aromate si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 4 mere golden
    • 200 gr zahar
    • 2 batoane de scortisoara
    • 1 lingura scortisoara macinata
    • 50 gr margarina/unt

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, se zvanta si se scoate cotorul cu ajutorul ustensilei speciale sau, in lipsa ei, cu o lingurita, avand grija sa nu se strice aspectul fructelor.
  2. Se unge o tava cu margarina (unt) si se asaza merele. Intr-un castron, se amesteca zaharul cu scortisoara macinata si se umplu merele cu ajutorul unei lingurite.
  3. Deasupra fiecarui mar se pune cate o bucatica de margarina (unt), se adauga in tava un pahar de apa si cele doua batoane de scortisoara, apoi se pun la copt pentru aproximativ 40 de minute. Se servesc reci, ornate cu putina frisca si ciocolata rasa.

Recomandari

Aperitive