- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de paste cu nuca este un preparat pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si ca desert aromat si satios.
Ingrediente
- 500 gr paste tip rigatoni/penne
- 150 gr zahar
- 4 oua
- 200 gr nuca macinata
- 300 gr mascarpone
- 2 pliculete zahar vanilat
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.
- Intr-un bol adanc, se amesteca pastele cu branza mascarpone, ouale si zaharul.
- Se tapeteaza cu unt o tava termorezitenta, se adauga amestecul de paste si se acopera cu un strat dens de miez de nuca macinata. Se baga tava in cuptor pentru 20 de minute, dupa acre se poate servi.