- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida la cuptor este un preparat aromat, foarte gustos si satios pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si ca garnitura.
Ingrediente
- 1 conopida
- 200 gr smantana
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu faina
- sare
- 200 gr telemea de vaca sau de oi
- piper macinat
- 2 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti conopida de cotor si de frunze, o desfaci buchetele si o speli in multa apa, apoi o pui sa fiarba in apa care clocoteste, in care adaugi 1 lingura cu sare.
- Dupa 20 minute scoti conopida, o scurgi in sita, o farami cu furculita, o amesteci cu ouale crude, telemeaua trecuta pe razatoare, sare si piper macinat. Omogenizezi, subtiezi amestecul cu sos alb facut din unt, faina si smantana pe foc moale. (Lasi untul sa se inmoaie, adaugi faina in ploaie, amesteci cu o lingura de lemn ca sa omogenizezi fara cocoloase, subtiezi cu smantana pusa incet).
- Ungi o tava inalta cu unt, rastorni amestecul de conopida si sos, lasi la cuptor 30 de minute, apoi o servesti fierbinte, taiata felii groase, alaturi de un pahar cu vin alb