- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida gospodinei este un preparat delicios pe baza de conopida, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 1 conopida mijlocie
- 2-3 linguri cu unt
- sare
- 3 felii de franzela veche
- 2-3 rosii
- frunze de marar sau patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli conopida, ii inlaturi cotorul si frunzele, o desfaci in buchete mari si o pui la fiert in apa care clocoteste. Adaugi sare in apa si dupa 15 minute scoti conopida cu spumiera, o lasi sa se raceasca si o treci pe platou mare.
- Incalzesti 1 lingura cu unt, tai painea in cuburi mici, rumenesti in unt. Asezi crutoanele langa conopida. Infierbanti restul de unt si torni peste conopida. In jurul platoului pui felii de rosii taiate pe latul legumei si servesti totul cald, decorat cu frunze intregi de marar sau patrunjel. Este un preparat perfect alaturi de un pahar cu vin alb de casa.