- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovlecii batranesti sunt foarte aromati si gustosi, fiind preparatul perfect pentru o gustare de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 6-8 dovlecei
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper macinat
- 2 oua
- 200 gr smantana
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti dovleceii de coaja, ii tai rondele groase de 2-3 cm, apoi le scoti semintele si-i speli.
- Pui dovleceii in untul topit, acoperi vasul si-i lasi sa se rumeneasca. Adaugi apa cate putina, ca sa nu se arda. Bati smantana cu ouale intregi, sarezi si piperezi si rastorni peste dovlecei si amesteci in cratita, fara sa ii lasi sa dea in clocot
- Presari patrunjel tocat fin, servesti cu paine proaspata si vin alb usor.