- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de pui si ciuperci este un aperitiv delicios si aromat, fiind la fel de buna si daca este servita rece la micul dejun, a doua zi.
Ingrediente
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 2 linguri faina
- 3 linguri cascaval ras
- 2 linguri pesmet
- sos de rosii
- 1 piept de pui dezosat
- 6 linguri unt
- 200 ml lapte
- 5 oua
- 1 lingura parmezan ras
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune ceapa la calit 3-4 minute intr-o lingura cu unt si, cand s-a inmuiat, adauga ciupercile taiate felii si caleste-le 10-12 minute, dupa acre lasa-le sa se raceasca.
- Separat, pune intr-o tigaie, la foc mic, doua linguri cu unt, iar cand s-a topit, adauga faina si laptele si amesteca. Dupa ce iei de pe foc, incorporeaza cascavalul ras.
- Freaca spuma doua linguri cu unt, adauga ciupercile racite, ouale batute, sosul alb, o lingura cu pesmet si pieptul de pui taiat marunt. Amesteca si condimenteaza cu sare ?i piper.
- Unge forme de cate o por?ie cu untul ramas si presara pesmet, toarna compozitie de ciuperci si pui in fiecare. Pune formele acoperite cu folie de aluminiu pe baie de abur, la cuptor, la foc mare, pentru o ora.
- Cand scoti budincile, lasa-le sa se racoreasca, apoi stropeste deasupra sos de rosii incalzit si presara parmezan.